Hírek - programok
post-authorNémeti Sándor
2023. február 21.

Brad Pitt pezsgőjét szolgálják fel a 95. Oscar-gálán

post

Brad Pitt rozé pezsgőjét, a Fleur de Miravalt szolgálják fel idén a 95. Oscar-gálán, adta hírül a The Drinks Business. A champagne, amely tavaly vette át először a korábban felszolgált Champagne Piper-Heidsieck helyét felszolgálásra kerül a híres hollywoodi Dolby Színházban március 12-én megtartott díjátadó ünnepségen, a hivatalos afterparty-n, valamint más, az Oscar-gálával kapcsolatos eseményeken Los Angelesben, New Yorkban és Londonban.  

Az Oscar-díjas Brad Pitt és volt felesége, Angelina Jolie már 2012 óta termelnek borokat a Provence-ban található közös birtokukon. Igaz, a Chateau Miraval rozét - amelyet az egyik legnagyobb presztízsű boros szakmai lap, a Wine Spectactor 90 pontra értékel – nem ők, hanem a Château de Beaucastel-t jegyző Perrin család készíti. Az együttműködéshez Pierre Péters személyében egy újabb társ is csatlakozott, amelynek családja már több generáció óta Champagne-on gazdálkodik, s így született meg Brad Pitt első champagne-ja, amely Fleur de Miraval nevet kapta.  

Brad Pitt pezsgő Champagne Fleur de MiravalBrad Pitt és a csapat, forrás: Champagne Fleur de Miraval Facebook

„Számomra a champagne az ünneplés, a minőség, a presztízs és a luxus szinonimája. De a rozé-pezsgő még mindig viszonylag ismeretlen. A provence-i Miraval-al elért sikereink arra ösztökéltek, hogy minden erőfeszítésünket csak erre az egyetlen színre összpontosítsuk, és megpróbáljunk létrehozni egy meghatározó rozé champagne márkát is.” – mondta korábban a PEOPLE Magazinnak adott interjújában a filmsztár.

Az első Champagne Fleur de Miraval, mely 75% chardonnay, illetve 25% pinot noir szőlőből készült, egy öt éven át tartó munka, kutatás és kóstolás eredménye, és mindössze 20 000 palackot készítettek belőle. 

Borítókép: milenio.com

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!