Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2017. április 15.

Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

post

Jó kis programot szervezett május 5-re Bock József és managementje, amelyre én is kaptam meghívást. A Dűlőről-dűlőre exkluzív eseményről, amint lesz egy kis időm majd természetesen beszámolok, de addig IDE kattintva láthattok néhány fotót. A közel hatórás program lezárásaként a Bock Óbor Étteremben pedig egy zseniális desszert zárta a menüsort. Gondoltam nektek is tetszhet, így elkértem tőlük a receptet.

Hozzávalók

Alaphoz

  • 20 dkg mogyorómassza

  • 5 dkg belga 54%os étcsokoládé

  • 10 dkg kukoricapehely

Krémhez

  • 3 dl tejszín

  • 1,5 dl tej

  • 2 egész tojás

  • 2 lapzselatin

  • 40 dkg 54% -os belga étcsokoládé

Elkészítés

A mogyorómasszát a csokival együtt gőz fölött megolvasztjuk, majd az összetört kukoricapelyhet beleszórjuk. Óvatosan összekeverjük és a forma aljába simítjuk.

A tejszínt felforraljuk a tejjel és hozzáadjuk a 2 egész tojást, majd folyamatosan keverjük. A végén hozzáadjuk a 2 lapzselatint és a belga étcsokoládét. Összekeverjük, picit lehűtjük, majd az alapra öntjük.

Borajánlat

Bock Cuvée 2013

Bordeaux-i típusú házasítás: cabernet sauvignon (60%), cabernet franc (30%) és merlot (10%), amely 24 hónapot töltött kisméretű tölgyhordóban. Markáns hordóhasználat, sok tannin, magasabb alkohol, vastag és rusztikus bor, pontosan úgy, ahogyan ezt Bock Józseftől már megszoktuk. Mély színintenzitás, illatában a pörkölési aromák viszik még jelenleg a fonalat, kiegészítve érett és túlérett gyümölcsökkel, dohánnyal és étcsokoládéval. Kóstolva még fiatal, a kortyban pedig sok fűszer, túlérett gyümölcsök, étcsokoládé, kávé és vanília jelenik meg. Tökéletes párost alkot a desszerttel.

Recept: Bock Óbor Étterem, Villány

Borajánlat: Németi Sándor

Fotók: wineamore.hu

Ez is érdekelhet

Borturizmus
Gasztronómia

Habkönnyű citromos pite

2021. február 23.
Hírek - programok
Gasztronómia
Bor egyéb

Édes szamorodni kisokos

2021. július 17.
Gasztronómia
Bor teszt-értékelés

Bio siller a Mátrából

2021. július 13.
Bor teszt-értékelés

Küldj egy üzenetet!