Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik
Jó kis programot szervezett május 5-re Bock József és managementje, amelyre én is kaptam meghívást. A Dűlőről-dűlőre exkluzív eseményről, amint lesz egy kis időm majd természetesen beszámolok, de addig IDE kattintva láthattok néhány fotót. A közel hatórás program lezárásaként a Bock Óbor Étteremben pedig egy zseniális desszert zárta a menüsort. Gondoltam nektek is tetszhet, így elkértem tőlük a receptet.
Hozzávalók
Alaphoz
-
20 dkg mogyorómassza
-
5 dkg belga 54%os étcsokoládé
-
10 dkg kukoricapehely
Krémhez
-
3 dl tejszín
-
1,5 dl tej
-
2 egész tojás
-
2 lapzselatin
-
40 dkg 54% -os belga étcsokoládé
Elkészítés
A mogyorómasszát a csokival együtt gőz fölött megolvasztjuk, majd az összetört kukoricapelyhet beleszórjuk. Óvatosan összekeverjük és a forma aljába simítjuk.
A tejszínt felforraljuk a tejjel és hozzáadjuk a 2 egész tojást, majd folyamatosan keverjük. A végén hozzáadjuk a 2 lapzselatint és a belga étcsokoládét. Összekeverjük, picit lehűtjük, majd az alapra öntjük.
Borajánlat
Bock Cuvée 2013
Bordeaux-i típusú házasítás: cabernet sauvignon (60%), cabernet franc (30%) és merlot (10%), amely 24 hónapot töltött kisméretű tölgyhordóban. Markáns hordóhasználat, sok tannin, magasabb alkohol, vastag és rusztikus bor, pontosan úgy, ahogyan ezt Bock Józseftől már megszoktuk. Mély színintenzitás, illatában a pörkölési aromák viszik még jelenleg a fonalat, kiegészítve érett és túlérett gyümölcsökkel, dohánnyal és étcsokoládéval. Kóstolva még fiatal, a kortyban pedig sok fűszer, túlérett gyümölcsök, étcsokoládé, kávé és vanília jelenik meg. Tökéletes párost alkot a desszerttel.
Recept: Bock Óbor Étterem, Villány
Borajánlat: Németi Sándor
Fotók: wineamore.hu