Hideg sültpaprika püréleves, lenmagos kukoricaropogóssal
Hozzávalók (4 személyre):
-
5 db piros pritaminpaprika
-
5 db sárga pritaminpaprika
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 kávéskanál tengeri só
-
1 dl kókuszolaj
-
2 dl zabtejszín
-
10 dkg kukoricaliszt
-
1 kávéskanál lenmag
-
1 kávéskanál szezámolaj
-
fehérbors
-
római kömény
Elkészítés:
A megtisztított, csumázott és félbevágott paprikákat kiolajozott tepsiben aranyszínűre sütjük a hagymákkal együtt 30 perc alatt. Amikor kivesszük a sütőből, letakarjuk fóliával pár percre, ezáltal könnyen lehúzható a külső, nem emészthető héjuk. Turmixgépben összetörjük a paprikákat, sózzuk, borsozzuk, vízzel és zabtejszínnel hígítjuk. (a víz és a tejszín mennyisége a paprikák nagyságától változhat)
A kukoricaropogóshoz a lisztből és a magvakból ásványvíz hozzáadásával palacsintatésztát keverünk, melyet 1 órára hűtőbe teszünk. Kisütjük a kukoricaropogósakat, együtt tálaljuk a behűtött levessel.
Recept: Kocsis Bálint
Ételfotó: Csigó Zita