Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2016. október 07.

Hideg sültpaprika püréleves, lenmagos kukoricaropogóssal

post

Hozzávalók (4 személyre):

  • 5 db piros pritaminpaprika

  • 5 db sárga pritaminpaprika

  • 1 db vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 2 kávéskanál tengeri só

  • 1 dl kókuszolaj

  • 2 dl zabtejszín

  • 10 dkg kukoricaliszt

  • 1 kávéskanál lenmag

  • 1 kávéskanál szezámolaj

  • fehérbors

  • római kömény

Elkészítés:

A megtisztított, csumázott és félbevágott paprikákat kiolajozott tepsiben aranyszínűre sütjük a hagymákkal együtt 30 perc alatt. Amikor kivesszük a sütőből, letakarjuk fóliával pár percre, ezáltal könnyen lehúzható a külső, nem emészthető héjuk. Turmixgépben összetörjük a paprikákat, sózzuk, borsozzuk, vízzel és zabtejszínnel hígítjuk. (a víz és a tejszín mennyisége a paprikák nagyságától változhat)

A kukoricaropogóshoz a lisztből és a magvakból ásványvíz hozzáadásával palacsintatésztát keverünk, melyet 1 órára hűtőbe teszünk. Kisütjük a kukoricaropogósakat, együtt tálaljuk a behűtött levessel.

Recept: Kocsis Bálint

Ételfotó: Csigó Zita

 

Ez is érdekelhet

Gasztronómia

Szalonna luxus kivitelben

2020. október 07.
Recept

Citromtorta, szeder öntettel

2016. december 10.
Bor

Egyedülálló tokaji sikerek

2023. december 01.
Gasztronómia
Bor teszt-értékelés

Pezsgés

2021. december 27.
Bor teszt-értékelés

Mátrai vörösök

2021. december 13.

Küldj egy üzenetet!