Zsenge karalábéleves rebarbarapudinggal, pirított dióval és dióolajjal
Hozzávalók 4 főre:
-
2 db fiatal karalábé
-
1 evőkanál kókuszzsír
-
1 db burgonya
-
30 dkg tisztított rebarbara
-
2 dl tejszín
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
só, fehér bors
-
5 dkg dióbél
-
3 evőkanál dióolaj
Elkészítés:
A karalábét és a burgonyát puhára főzzük, tejszínnel és keményítővel elhabarjuk, majd botmixerrel egyneművé törjük. Sóval, borssal ízesítjük. A kókuszzsíron puhára pároljuk a rebarbaraszeleteket. Turmix segítségével krémes állagúra törjük 1 evőkanál keményítővel és 0,5 dl tejszínnel együtt. Letakarva, szilikonos formában lassan készre pároljuk a sütőben. Forró serpenyőben rövid ideig pirítjuk a dióbelet, míg kiadja kellemes illatát.
A rebarbarapudinggal tálaljuk a krémlevest, tetejére pirított dióbelet szórunk, és dióolajjal meglocsoljuk.
Recept: Kocsis Bálint
Ételfotó: Csigó Zita