Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2016. november 29.

Sárgarépaleves narancsolajjal és pármai sonkával

post

Tudatos és egészséges táplálkozásra mindenkinek szüksége van, éppen ezért Kocsis Bálint mesterszakács, séffel, a CSIKOS márka megálmodójával, szeretnénk időnként mindenkit ösztönözni erre. A következő recept is ennek szellemében készült.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 60 dkg sárgarépa

  • fél fej vöröshagyma felkockázva

  • 2 gerezd fokhagyma só, curry, koriander

  • 1 kávéskanál szemes mustár

  • 1 dl tejszín

  • 1 db bio narancs filézve

  • 1 dl olívaolaj vagy szőlőmagolaj

  • 12 szelet pármai sonka

  • *narancsolaj (receptje az elkészítés menü alatt olvasható)

Elkészítés

A sárgarépát és a hagymákat főzni kezdjük, ízesítjük sóval, curryvel, késhegynyi korianderrel és a mustárral. Amikor megpuhultak, dúsítjuk a tejszínnel, és hozzáadjuk a narancsok filéjét is. Ezután azonnal összetörjük botmixerrel. A forró levest meglocsoljuk a narancsolajjal, és megszórjuk a csíkozott sonkával.

A narancsolaj elkészítése:

A narancs héját lereszeljük, és egy üvegben összekeverjük az olíva- vagy szőlőmagolajjal. Akkor jó, ha legalább 2-3 napot áll a naranccsal az olaj, hogy igazán kiadja az illatát.

Recept: Kocsis Bálint

Fotó: Csigó Zita

 

Ez is érdekelhet

Borturizmus

Quo vadis Villányi Franc?

2016. november 25.
Hírek - programok
Bor teszt-értékelés

Pénztárcabarát hedonizmus

2020. október 09.
Bor teszt-értékelés

Aszú, nem csak karácsonykor

2020. november 29.
Gasztronómia
Bor

Formabontó villányi bor

2023. július 18.
Gasztronómia

Küldj egy üzenetet!