Színes rügysaláta ehető virágokkal, marinált vörös tonhallal és szezámolajjal
Hozzávalók:
-
200 g vörös tonhal
-
1 db jégsaláta
-
1 csomag friss rügysaláta mix
-
1-1 csomag vegyes csíra
-
12 fej ehető virág
-
200 ml szezámolaj
-
200 ml balzsamecet
-
2000 g tengeri só
-
1000 g kristálycukor
-
1 csokor kapor
Elkészítés:
A vörös tonhalat a só és a cukor keverékében 3 órán keresztül marináljuk, majd jeges vízzel leöblítjük, végül finomra vágott kaporba hempergetjük és felszeleteljük. Szezámolajjal meglocsoljuk. A salátaféléket megmossuk, a csírákat, virágokat ráhalmozzuk, melléhelyezzük a tonhalat, meglocsoljuk a balzsamecettel és a szezámolajjal. Teljes kiőrlésű pirítóssal tálaljuk.
Recept: Amrein Csaba