Egyszerű pezsgőkoktélok nem csak szilveszterre
Az igazat bevallva, már egy jó ideje szerettem volna ennek a három pezsgőkoktélnak az elkészítését megosztani az oldalon, de most, hogy itt a szilveszter, ennél jobb alkalmat nem is találhattam volna. A koktélok leírásai pedig Marosi Dani, a The Ritz-Carlton, Budapest bartender, bar supervisor jóvoltából kerülnek megosztásra az oldalon. Egyébként tényleg nagyon finomak, aki esetleg szeretné őket hozzám hasonlóan kipróbálni, irány a Ritz-Carlton, Budapest elegáns bárja, ahol kifinomult környezetben nem csak koktélokat, hanem pezsgőket és borokat is fogyaszthat.
Sparkling Temptation
-
40 ml Russian Standard
-
Strawberry püré
-
20 ml limelé
-
20 ml Cointreau
-
Francois Rosé pezsgő
Shakeléssel, majd dupla szűréssel készül, ami megakadályozza, hogy a jég, az eper darabok vagy a jégtörmelék belekerüljenek a kész italba, így csak az ital élvezete marad. Egy klasszikus az eper és a pezsgő párosítására, ami egy igazán harmonikus, frissítő italt eredményez. Enyhe vöröses színével pedig bármilyen alkalommal felhívja magára a figyelmet.
Hugo
-
20 ml limelé
-
20 ml St. Germain
-
8-10 mentalevél
-
Hungária Extra Dry vagy Freixenet Prosecco
A vendég poharában építjük fel az italt, az összes összetevőt belehelyezve, majd felkeverve. Rendkívül mutatós, szinte magához láncolja a tekintetet, nem mellesleg nagyon ízletes és frissítő ital, melynek az alkoholtartalma alig érezhető.
Showtime
-
20 ml Kahlua kávélikőr
-
60 ml narancslé
-
2 csipet fahéj
-
Hungária Extra Dry
Shakeléssel készül, duplán szűrve, a lehető legjobb íz elérése érdekében. Szezonalitását tekintve a fahéj-narancs-kávé ötvözésével egy tipikus téli ital, alkoholja alig érzékelhető.