Bor
post-authorNémeti Sándor
2019. december 30.

Egyszerű pezsgőkoktélok nem csak szilveszterre

post

Az igazat bevallva, már egy jó ideje szerettem volna ennek a három pezsgőkoktélnak az elkészítését megosztani az oldalon, de most, hogy itt a szilveszter, ennél jobb alkalmat nem is találhattam volna. A koktélok leírásai pedig Marosi Dani, a The Ritz-Carlton, Budapest bartender, bar supervisor jóvoltából kerülnek megosztásra az oldalon. Egyébként tényleg nagyon finomak, aki esetleg szeretné őket hozzám hasonlóan kipróbálni, irány a Ritz-Carlton, Budapest elegáns bárja, ahol kifinomult környezetben nem csak koktélokat, hanem pezsgőket és borokat is fogyaszthat.

Sparkling Temptation

  • 40 ml Russian Standard

  • Strawberry püré

  • 20 ml limelé

  • 20 ml Cointreau

  • Francois Rosé pezsgő

Shakeléssel, majd dupla szűréssel készül, ami megakadályozza, hogy a jég, az eper darabok vagy a jégtörmelék belekerüljenek a kész italba, így csak az ital élvezete marad. Egy klasszikus az eper és a pezsgő párosítására, ami egy igazán harmonikus, frissítő italt eredményez. Enyhe vöröses színével pedig bármilyen alkalommal felhívja magára a figyelmet.

Hugo

  • 20 ml limelé

  • 20 ml St. Germain

  • 8-10 mentalevél

  • Hungária Extra Dry vagy Freixenet Prosecco

A vendég poharában építjük fel az italt, az összes összetevőt belehelyezve, majd felkeverve. Rendkívül mutatós, szinte magához láncolja a tekintetet, nem mellesleg nagyon ízletes és frissítő ital, melynek az alkoholtartalma alig érezhető.

Showtime

  • 20 ml Kahlua kávélikőr

  • 60 ml narancslé

  • 2 csipet fahéj

  • Hungária Extra Dry

Shakeléssel készül, duplán szűrve, a lehető legjobb íz elérése érdekében. Szezonalitását tekintve a fahéj-narancs-kávé ötvözésével egy tipikus téli ital, alkoholja alig érzékelhető.

Ez is érdekelhet

Gasztronómia egyéb
Gasztronómia
Gasztroturizmus
Bor teszt-értékelés
Gasztronómia interjú
Hírek - programok

Küldj egy üzenetet!