Hírek - programok
post-authorWineArtCulture
2023. szeptember 28.

A világon egyedülálló párlatokat alkotott ismét az Agárdi

post

A több mint 20 éves múltra visszatekintő Agárdi öt új termékkel bővíti kínálatát, melyek között megtalálható egy különleges, két különböző vulkanikus termőhelyről származó, több mint 10 évig érlelt XO brandy, az Amphora pálinka család három új tagja, valamint a világon egyedülálló, amforában érlelt szűretlen gin is.

A tavalyi év különleges mérföldkő volt az Agárdi Pálinkafőzde számára, hiszen 20 éves fennállását ünnepelte. Két évtized alatt az Agárdi név a minőség és az innováció szinonimájává vált az igényes hazai alkohol fogyasztók körében. Több éves előkészület után az Agárdi idén is több különlegességgel készült a prémium párlatok kedvelői számára.

Az Agárdi 2Vulkán XO Brandy

Az Agárdi legújabb büszkesége a 2Vulkán XO Brandy, egy több mint 10 évig érlelt borpárlat, mely két vulkanikus borvidéken, a Somlón és Tokajban termelt furmint borból készült. A tölgyfahordóban töltött évek alatt kialakult komplex és ásványos ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. A brandy egyedülálló karaktere a magas minőségű alapanyagoknak és Vértes Tibor pálinkafőző mesternek köszönhető, aki 2010-ben álmodta meg ezt a különleges italt. A tavalyi évben világújdonságként debütált Amphora család három új taggal bővül, nevezetesen Cigánymeggy, Irsai Olivér és Kajszibarack ízekkel. Az agyag amforában történő érlelés különleges textúrát kölcsönöz a pálinkáknak, miközben megőrzi azok gyümölcsös jellegét.

Agárdi

Az Agárdi Pálinkafőzde legújabb fejlesztése, az Agárdi Amphora Gin

Az Agárdi Amphora Gin az Agárdi Pálinkafőzde legújabb fejlesztése. Az alapoktól újraépített recept alapján készített gin harsogóbb citrusféléket, új szárított virágokat tartalmaz, a lepárlást pedig néhány hónapos amfora érlelés követte, majd szűretlenül került a pálinkák esetében már jól ismert kerámia palackba. A prémium szegmensben elhelyezkedő új termékek limitált mennyiségben készült egyedi alkotások, amelyek fine dining éttermekben, prémium bárokban és minőségi ital szaküzletekben október 1-től lesznek elérhetőek.

Fotók: Szmodits Balázs

Ez is érdekelhet

Bor egyéb

Bortrendek és borhibák

2020. július 27.
Hírek - programok
Bor teszt-értékelés

A hónap felfedezettje!

2020. szeptember 27.
Gasztronómia
Bor teszt-értékelés
Bor teszt-értékelés
Recept
Bor teszt-értékelés

Ezer palack, ezer élmény

2022. május 24.

Küldj egy üzenetet!