Hírek - programok
post-authorNémeti Sándor
2024. január 11.

Bezár Magyarország egyik legismertebb étterme

post

Végleg bezár Magyarország legismertebb étterme. A csúcsgasztronómia hazai képviselője, az Onyx Műhely legalábbis az eddig megszokott formában már nem fog működni. Arról, hogy hogyan alakul az étterem sorsa a jövőben, még nem sokat tudni, viszont a médiában megjelent hírek szerint az Onyx Műhely mellett, az Onyx tavasztól külön entitásként nyit majd, amiről a sajtót értesíteni fogják.

Az Onyx Műhely jelenlegi formájában bezár

„2020 novemberében, a pandémia kellős közepén, 13 sikeres év után nekikezdtünk a két Michelin-csillagos Onyx Étterem teljes átalakításának. Az elmúlt három évet felölelő időszakot Metamorfózisnak neveztük el, ami megannyi újdonságot, kihívást, egy Michelin ajánlást és még egy Zöld csillagot is hozott az életünkbe. Rengeteg régi vendéggel találkoztunk és még több új arcot ismerhettünk meg tanulmányútjaink, eseményeink és vacsoráink alkalmával, de most búcsúzunk.” – adta hírül közösségi oldalán az Onyx Műhely, mely 2024. január 7-én hirdette meg utolsó vacsoráját.

Az első magyar Michelin-csillag

Az Onyx éttermet azzal a céllal nyitotta meg 2007-ben az alapító Niszkács család, hogy a magyar gasztronómiát feltegye a nemzetközi térképre, ami 2011-ben sikerült is, hiszen Széll Tamás séffel megszerezte Magyarország első Michelin-csillagát. Az étterem 2018-ban Mészáros Ádámmal az élén végül két csillagot szerzett. Sajnos a pandémia és ennek következménye, a más éttermekhez hasonlóan őket sem kímélte: a Vörösmarty téri Onyx Éttermet 14 év működés után 2020 november végén egy egyszeri vacsora alkalmával kalapáccsal verte szét a csapat, de úgy tűnik az ezt követő újjászületés sem hozott megváltást. A tulajdonos család komoly hitelállományt halmozott fel, bevételeik viszont elapadtak és a munkaerő is felszívódott. Mindenesetre, ahogyan az Onyx fogalmazott: „minden vég, valami újnak a kezdete…”

Borítókép: Onyx Műhely Facebook

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!