Fehércsokoládés rebarbara desszert málnával
Akkor most nyaljuk meg mindegyik ujjunkat és igyunk champagne-t: itt a legújabb recept a WineArtCulture vendégséfje jóvoltából, a hozzáillő champagne-t pedig Turóczi Anett, pezsgőszakértő ajánlja. De ha szerettek otthon tüsténkedni, van egy másik jó hírem is: Niko Tähti, a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje még tartogat számotokra jó néhány receptet. Természetesen mindegyik ételhez jobbnál-jobb borokat vagy pezsgőket fogunk majd párosítani az oldalon. Ha valaki lemaradt volna Niko előző receptjéről, ITT meg is találja.
Rebarbara sorbet készítése
-
rebarbara szirup (ami a sült rebarbara készítésénél megmarad)
-
75 g glükózszirup
-
20 ml campari
-
20 ml grenadin
A cukorszirupot és a glükózt forraljuk fel, majd adjuk hozzá a 20-20 milliliter camparit és grenadint. Vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni. Helyezzük az egészet egy tálba, és tegyük be a fagyasztóba, míg eléri a kívánt állagot. Ha lehetséges, a sorbet elkészítésére javaslom a fagylaltgép használatát.
Sült rebarbara készítése
-
2 db rebarbara szára
-
kis citromfű
-
300 g cukor
-
300 g víz
-
30 ml campari
Hámozzuk meg a rebarbarát és vágjuk kisebb darabokra. Forraljuk fel a vizet, a camparit, a citromfüvet és a cukrot. Ha ezzel végeztünk helyezzük a rebarbara darabokat és a szirupot egy sütőtálcába, majd tegyük be a 100 ° C-os sütőben, amíg puha állaga lesz a rebarbarának. Hagyjuk kihűlni.
Rebarbara püré készítése
-
100 g rebarbara, hámozva és kockára vágva
-
50 g cukor
-
50 g víz
Helyezzünk minden hozzávalót egy serpenyőbe, majd főzzük besűrűsödésig alacsony lángon. Turmixgép segítségével keverjük össze sima állagúra.
Cukrászkrém készítése
-
250 ml tej
-
60 g tojássárgája
-
60 g cukor
-
10 g kukoricakeményítő
-
10 g vaj
Keverjük össze a tejet, cukrot, tojássárgáját és a kukoricakeményítőt. Besűrűsödésig főzzük alacsony lángon, majd adjuk hozzá a vajat. Habverővel addig keverjük, amíg a vaj elolvad. A végén hűtsük le.
Sült fehér csokoládé készítése
Melegítsük a sütőt 150 ° C-ra. A 100 g fehér csokoládét helyezzünk egy tepsibe, majd tegyük be a sütőbe, míg aranybarna lesz. Hűtsük le és aprítsuk kisebb darabokra.
Dekorációhoz:
-
Friss málna
-
Ehető virágok
-
Csokoládé
Borajánlat
Champagne J. De Telmont Grand Rose Brut
Champagne J. De Telmont Grand Rose BrutChampagne J. De Telmont Grand Rose Brut
A négy generációs múlttal rendelkező, még mindig családi kézben lévő pincészet Grand Rose névre keresztelt champagne-ja két szőlőfaja (85% chardonnay, 15 % pinot noir) házasításából készült, az alapanyag pedig a Côte des Blancs, Sézannais & Marne völgye területekről származik. Kellemes habzás, élénk buborékok, illat-és ízjegyeiben gyümölcsök kavalkádja, elsősorban grapefruit, eper, málna és cseresznye. Rendkívüli hosszú lecsengés
Recept: Niko Tähti
Borajánlat: Turóczi Anett