Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2020. június 30.

Kekszszalámi, gyermekkorunk kedvence

post

Olcsó, finom, ráadásul gyorsan elkészíthető és még sütni sem kell, íze pedig visszarepít gyermekkorunkba. Nálam nagy kedvenc, így évente minimum kétszer biztos elkészítem. Bár több verziója létezik, én általában ezt a nagyon egyszerű alapreceptet kedvelem, ahogyan a nagymamám is készítette.  

Kekszszalámi, olcsón és finoman

Hozzávalók:

  • 250 g darált háztartási keksz
  • 200 g háztartási keksz
  • 300 ml tej
  • 150 g vaj
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál cukor (ezt helyettesíthetjük… 
  • 20 ml rumaroma

 

Elkészítési mód:

Egy tálban nagyobb darabokra törjük a háztartási kekszet, majd hozzáadjuk a darált kekszet is.

Egy edényben alacsony lángon elkezdjük melegíteni a tejet, hozzáadjuk a felkockázott vajat, a cukrot és a kakaóport. Időnként kavargassuk, hogy ne csomósodjon be, és ügyeljünk arra, hogy ne fusson ki a tartalom. Ezt saját tapasztalatból mondom, mert már jártam így. Hagyjuk langyosra kihűlni, tegyük bele a rumaromát, keverjük össze, majd öntsük rá a kekszre és dolgozzuk össze.

A masszának a felét fóliára helyezzük, tetszés szerinti rudat formálunk belőle. Ezt ismételjük meg a masszának a másik felével is. A kekszszalámi rudakat néhány órára tegyük a hűtőbe. Fogyasztás előtt szórjuk meg reszelt kókusszal. 

Recept, fotó: Németi Sándor

Ez is érdekelhet

Gasztronómia
Bor teszt-értékelés
Hírek - programok
Gasztronómia

Vajban sült lazac

2020. április 24.
Hírek - programok
Bor interjú
Hírek - programok
Bor teszt-értékelés
Bor teszt-értékelés

Küldj egy üzenetet!