Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2018. május 21.

Ha unod a rizst és a burgonyát, itt a bulgur szuperköret

post

A bulgur, azaz a tört búza amellett, hogy könnyen beszerezhető, több módon elkészíthető, és roppant egészséges is: gazdag ásványi anyagokban és fehérjében, nem mellesleg a fogyókúrázóknak is ajánlott. Szóval, ha a kiegyensúlyozott táplálkozásra törekedtek, ajánlom figyelmetekbe - Kocsis Bálint séf jóvoltából - ezt a pár perc alatt gyorsan elkészíthető szuperköretet.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 fej kelkáposzta

  • 30 dkg tört búza (bulgur)

  • tengeri só, bors

  • 10 dkg szárított paradicsom

Elkészítés

A megtisztított káposztaleveleket sós vízben leforrázzuk, 1 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük.

A bulgurt forró, sós vízben puhára főzzük, tepsire szórva kihűtjük.

A paradicsomot apró kockára vágjuk, összekeverjük a főtt bulgurral, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

A lecsepegtetett, leszárított káposztaleveleket a paradicsomos bulgurral megtöltjük, majd felcsavarjuk. Opcionálisan CSIKOS Paradicsom-körömvirág chutney-val tálaljuk a tányéron.

Recept: Kocsis Bálint

Fotó: Csigó Zita

Ez is érdekelhet

Hírek - programok

Bemutatkozik az Egri Borműhely

2019. február 20.
Gasztronómia
Bor interjú
Bor teszt-értékelés
Gasztronómia

Küldj egy üzenetet!