Ha unod a rizst és a burgonyát, itt a bulgur szuperköret
A bulgur, azaz a tört búza amellett, hogy könnyen beszerezhető, több módon elkészíthető, és roppant egészséges is: gazdag ásványi anyagokban és fehérjében, nem mellesleg a fogyókúrázóknak is ajánlott. Szóval, ha a kiegyensúlyozott táplálkozásra törekedtek, ajánlom figyelmetekbe - Kocsis Bálint séf jóvoltából - ezt a pár perc alatt gyorsan elkészíthető szuperköretet.
Hozzávalók (4 személyre)
-
1 fej kelkáposzta
-
30 dkg tört búza (bulgur)
-
tengeri só, bors
-
10 dkg szárított paradicsom
Elkészítés
A megtisztított káposztaleveleket sós vízben leforrázzuk, 1 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük.
A bulgurt forró, sós vízben puhára főzzük, tepsire szórva kihűtjük.
A paradicsomot apró kockára vágjuk, összekeverjük a főtt bulgurral, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
A lecsepegtetett, leszárított káposztaleveleket a paradicsomos bulgurral megtöltjük, majd felcsavarjuk. Opcionálisan CSIKOS Paradicsom-körömvirág chutney-val tálaljuk a tányéron.
Recept: Kocsis Bálint
Fotó: Csigó Zita