Bor
post-authorNémeti Sándor
2020. április 08.

Segítségért kiált egy egri családi pincészet

post

Nyolcas Ádám, az egri Nyolcas és Fia Borház borászának szívszorító és egyben szomorú bejegyzését olvastam tegnap facebookon, gondoltam én is megosztom az oldalon, hogy még több olvasóhoz eljuthasson Ádám bejegyzése. Mint többek között borral és gasztronómiával foglalkozó oldal, ez a minimum, amit tehetek. Mint azt már egy korábbi írásomban is jeleztem, a koronavírus miatt szinte kivétel nélkül minden ágazat nehéz helyzetbe került, és ez a borászokra is katasztrofális hatással van. Gyakorlatilag megszűntek, vagy legjobb esetben minimálisra csökkentek a bor eladásával kapcsolatos értékesítési csatornák. A turizmus egyenlő a nullával, a vendéglátóegységek bezártak, így akik ezeken a csatornákon vagy a helyszínen értékesítették a boraikat, azoknak a forgalmuk teljesen leállt.

Szerkesztés nélkül szeretném megosztani veletek Nyolcas Ádám bejegyzését:

 „Kedves Barátok, Ismerősök!

Segítség!

Előre is köszönöm, hogy elolvasod a levelem! Bíztam az elmúlt egy hónapban, hogy csak egy rövid átmeneti időszakot kell átvészelni, tévedtem. Az elmúlt egy hónapban egy palack bort nem tudtunk eladni a kialakult helyzet miatt és egyelőre nem azt látjuk, hogy a helyzet kezdene megoldódni. Sajnos az eddigi értékesítési csatornák szinte 100 %-ban leálltak. 10 hektár szőlőt művelünk Apuval, munkaerőt sajnos nem tudunk hívni a kiesett bevétel miatt. Próbáljuk a költségeiket minimalizálni, és egyelőre bírjuk a kötözés és támrendszer javítás munkálatait, de még csak most jön a neheze. A vegetáció indulásával felgyorsul minden és attól tartok, hogy nem bírjuk majd fizikailag a strapát. A továbbiakban a gépi bérmunkát is valahogy finanszírozni kellene, hogy megmenthessük a birtokot.

Kizárólag ez a kis birtok az egyetlen megélhetési forrásunk, ami most nagyon nagy veszélyben van. Ha szeretitek a borokat és tehetitek, kérlek, támogassátok a kis családi gazdaságunkat bor vásárlásával. Most minden egyes kartonból 6 palack vásárlásánál a 6. palack ajándék. Összeválogathattok tetszés szerint bármilyen kartont is ugyanilyen kedvezménnyel, vagy választhattok az alábbiakból:

Homogén kartonok:

Cabernet Franc '17 vagy Merlot '17 vagy Turán '19 -6 palack - bruttó 20 500 Ft

Kékfrankos '16 vagy Leányka '15 vagy Szülőföldem '16 - 6 palack - bruttó 13 950 Ft

Roze '18 vagy Portugieser '18 - 6 palack - bruttó 8000 Ft

Tavaszi válogatás

(Leányka '15, Narancsbor '18, Ottonel Muskotály '16, Rozé '18, Portugieser, Kékfrankos '16) - csomag ára: br. 12 470 Ft

Vörös válogatás

( 1 db Cabernet Franc '17, 2db Merlot '17, 2db Szülőföldem '16, 1db Turán '19)

Csomag Ára: br. 19 090 Ft

A legszebb vörösek válogatás

( Turán '19, Pinot Noir '16, Merlot '15, Merlot '17, Cabernet Franc '17, Cabernet Franc '16)

Csomag ára: br. 29 200 Ft

A rendeléseiteket kérlek ITT a FACEBOOK messengeren privátban adjátok le.
A kiszállítást minden hét vége felé csütörtök/pénteken tervezzük.

20 000 Ft fölötti rendelés esetén a kiszállitas ingyenes, egyéb esetben 2000 Ft. Fizetés átutalással, vagy kèszpènzben átvételkor lehetséges.

A megosztást és a támogatást előre is köszönöm.

Kitartást, erőt, egészséget és vidámságot mindenkinek”

Fotó: Nyolcas Ádám facebook oldala

Ez is érdekelhet

Hírek - programok

Soproni tavasz Budapesten

2023. április 04.
Hírek - programok
Borturizmus

Bujdosó reload

2017. szeptember 15.
Gasztronómia
Hírek - programok
Bor teszt-értékelés
Gasztronómia

Küldj egy üzenetet!