Hírek - programok
post-authorWineArtCulture
2020. április 25.

Felajánlás Tarcalon

post

A lehetőségekhez mérve a WineArtCulture minden jó kezdeményezésről - különösen a koronavírus-járvány idején - próbál hírt adni az oldalon. Palásthy Katalin (egy korábbi vele készített interjúm ITT olvasható), a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület alapító tagjának felajánlását még a múlt hónapban olvastam a Facebookon, így gondoltam, a nyilvános bejegyzését szerkesztés nélkül megosztom itt is az oldalon. 

Palásthy Katalin felajánlása:

„A 11 éves kislányom, a többi iskolaköteles gyermekkel együtt otthonról tanul, ezáltal mi, szülők is önkéntes karanténban vagyunk velük együtt. Az első napokban a lányom minden nap buzdított: "Anya! Most utazzunk el valahová, mert most biztosan sehol nincs senki! És forgalom sincs!"
Rendszeresen említette az utazási szándékát. Elgondolkodtam rajta, és rá kellett jönnöm, ismét, a gyerekek milyen bölcsek is tudnak lenni, ugyanis van némi igazság benne. A tavasz most robban, a kertemben sok a tennivaló, így mi nem utazhatunk el 2 vagy 3 hétre, viszont: az önkéntes karanténban levésnek a lényege, hogy a szűk családdal vagyunk együtt, elzárkózva másoktól. Nincs fizikai találkozás az otthonodon kívül mással, csak az együttlét van.

Azok, akik se kerttel, se legalább terasszal nem rendelkeznek, és 4 fal közé vannak bezárva, azoknál a várhatóan még néhány hétig elhúzódó karantén helyzet idővel nagyon komoly mentális teherré fog alakulni. Ezt a nehéz időszakot viszont lehet könnyebben is átvészelni, olyan helyen ahol "remeteként" a természetben vagy annak szomszédságában vagy, és van lehetőséged bármikor kimenni úgy, hogy biztosan mással ne találkozz. Mindezeket átgondolva úgy döntöttem, a következő hetekre kizárólagos használatra, hosszabb távra (minimum 2 hétre, de akár 1-2 hónapra is) átadom a vendégházaimat, itt Tokaj-Hegyalján.
A Katica Vendégházam után most a közeli, Angelina Vendégházamat is felajánlom erre a célra.
Vendégházamban hetek óta nem járt vendég. A ház tiszta. Az Angelina Vendégház 4 fő számára ideális, de ha 5-en vagy 6-an vagytok, a férőhely biztosított 3 szobában.
95 négyzetméteres, 2 fürdőszobával, modern, elektromos fűtéssel, modern gépészettel és eszközökkel felszerelt konyhával rendelkezik. A ház wi-wfi szolgáltatással rendelkezik, így a home- office és a digitális oktatás is végezhető. 20 méter távolságra van a Basilicus Borkultúra központtól, ahol borkóstolás ugyan jelenleg nem lehetséges, de palackos bor vásárlása igen. Ha tetszik ez a lehetőség, keress, és küldöm a személyre és helyzetre szabott ajánlatot: info@angelinavendeghaz.hu vagy +36309564654

Elsősorban családok jelentkezését várom, de ha csak kettesben jönnél a pároddal, esetleg egyedül vagy, a kizárólagosság így is biztosítva lesz.
Tarcalon van több élelmiszerbolt, egy hentes üzlet, gyógyszertár, zöldség- és gyümölcsbolt, ahonnan beszerezheted a szükséges élelmiszereket, tisztálkodó szereket. Viszont hozhatod magaddal otthonról a saját éléstáradba vett dolgaidat is. A hűtő tágas, a konyha nagy!

Keressetek bátran, ha jönnétek!”

Borítókép: bubajos.hu

További fotók: Palásthy Katalin

Ez is érdekelhet

Gasztronómia

30 perces spenótos kagyló

2021. április 26.
Hírek - programok
Gasztronómia
Bor teszt-értékelés
Gasztronómia egyéb
Recept

Mézes recept

2020. január 07.
Hírek - programok

Borozz tudatosan!

2023. április 30.

Küldj egy üzenetet!