Füstölt lazacrózsák

Hozzávalók (4 személyre)
-
25 dkg melegen füstölt lazac szeletek
-
60 dkg paszternák, tisztítva, aprítva
-
1 fej hagyma, aprítva
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 rúd vanília
-
2 dl tejszín
-
10 dkg vaj
-
4 kk lazackaviár
-
1 kis csokor zöldborsó hajtás
-
ehető virágok mix
Elkészítés
Egy edényben felolvasztjuk a vajat és azon lepároljuk az aprított vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk az aprított paszternákot és felengedjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
Puhára főzzük, hozzáadjuk a sót, a vanília kikapart magjait és a tejszínt.
Botmixer segítségével pürésítjük és félretesszük hűlni.
Tálaláskor a krémre helyezzük a rózsákra csavart lazacfilét és a kaviárt, majd a zöldborsóhajtásokkal és az ehető virágokkal díszítjük.
Borajánlat
Szarka Pince Mád Furmint 2015
A Dancka és a Juharos dűlők furmintjának házasítása, tartályos spontán erjesztés 18 °C-on, majd 2 hónapos hordós érlelés. Tiszta, bonyodalomtól mentes, korrekt és nagyon jól iható bor. Illatában némi fehérhúsú gyümölcsök, hordófűszerek, vanilía, kóstolva feszes, szikár szerkezet és magasabb alkohol jellemzik. A fának kell még kis idő, hogy szépen beépüljön a bor szerkezetébe, így néhány hónap múlva még szebb formát is mutathat.
Recept: Kocsis Bálint
Borajánlat: Németi Sándor
Fotók: Kustom Digital