Hírek - programok
post-authorNémeti Sándor
2021. október 07.

Tradíció és családi értékek 40 szüreten át

post

Jubileumot ünnepel a hazai borvilág egyik meghatározó szereplője, a villányi Bock Pince. Idén zajlik a 40. szüret Bock József borász vezetésével, akinek hatalmas szerepe van a villányi borvidék fejlődésében, Villány valódi arcának és fajtáinak a kialakításában.  A nem mindennapi évforduló alkalmából egy igazán különleges tételt készítettek Bock 40 Cuvée néven. A Bock 40 Cuvée budapesti bemutatóján a Bock Pince meghívásának köszönhetően én is jelen voltam.

„Legyen szó a 40 évvel ezelőtti időkről, vagy a jelenről, mindig is felemelő érzés volt valami olyat alkotni és létrehozni, ami az embereknek örömet, élményt és jó érzést adhat” – mondta el Bock József borász a Bock 40 Cuvée bemutatóján.

Bock József a '80-as években a családi pincénél a Jammertál dűlőben

Bock József négy évtizeddel ezelőtt, édesapja elvesztésekor vette át a stafétát a családi pincészetnél, s azóta is fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy a Villányi borvidék és a villányi borok mindenhol egyet jelentsenek a magas minőséggel. A hagyománytisztelet, a családi értékek megőrzése és a minőség iránti feltétlen elköteleződés négy évtizede jellemzi Bock József borászt, akinek a munkáját ez idő alatt számos elismeréssel, rangos díjjal jutalmazták már.

A pincészet egyik legfontosabb, ikonikus területe a Jammertal dűlő, 1850 óta van a Bock család birtokában, innen indult az egész történet. Itt került sor 40 évvel ezelőtt Bock József első, önálló szüretére 1981-ben, és a dűlő azóta is megőrizte kiemelkedő fontosságát. A Jammertal dűlőből származó szőlő adja a borászat több prémium és szuper prémium borának alapanyagát, s annak idején az itteni pincében fogadta betérő vendégeit is Bock József. A 40. jubileumi szüret alkalmából készült Bock 40 Cuvée-be természetesen került az ikonikus dűlőből származó szőlőkből is.

Bock 40 Cuvée

A Bock 40 Cuvée limitált számban készült, és elérhető a Bock webshopban.

 

Ez is érdekelhet

Bor teszt-értékelés
Bor teszt-értékelés
Hírek - programok

Ünnepi ajánló

2022. december 23.
Hírek - programok

Bűbájos Hétvége Tarcalon

2021. szeptember 01.
Gasztronómia

Küldj egy üzenetet!