Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2024. június 24.

Házi sárgabarack sorbet

post

A nyári nagy melegben igazán jól tud esni egy hűsítő, finom gyümölcsökből házilag készített jeges édesség.  Íme egy egyszerű és finom sárgabarack sorbet recept, amelyet pálcikás jégkrém formájában készíthetünk el.

Sárgabarack sorbet recept

Hozzávalók:

  • 600 g érett sárgabarack
  • 150 g cukor
  • 150 ml víz
  • 1 evőkanál citromlé

A sárgabarack sorbet elkészítésének módja:

Mossuk meg a sárgabarackokat, vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magokat. Két sárgabarackot vágjunk szeletekre, ezeket majd később a sorbet készítése alkalmával fogjuk felhasználni. A többi sárgabarackot helyezzük egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és pürésítsük.

A szörp elkészítéséhez egy kis lábasban keverjük össze a cukrot és a vizet, majd közepes lángon melegítsük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Forraljuk fel a szirupot, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, keverjük össze a sárgabarack pürével, adjuk hozzá a citromlevet, a felszeletelt sárgabarack szeleteket, és ismét jó alaposan keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá több cukrot vagy citromlevet ízlés szerint.

Öntsük a keveréket jégkrémformákba, figyelve arra, hogy mindegyikbe jusson egy-egy szelet sárgabarack is, helyezzük be a pálcikákat, majd tegyük a formákat a fagyasztóba, és hagyjuk legalább 4-6 órán át, de akár egy éjszakán át fagyni. Ha nincs jégkrém formánk, akkor használhatunk nagyobb jégkockatartót is, de ügyeljünk arra, hogy a pálcikák egyenesen álljanak. Amikor a sárgabarack sorbet elkészült, vegyük ki a fagyasztóból, és óvatosan húzzuk ki a formákból.

Recept: Németi Sándor

Borítókép: unsplash

Ez is érdekelhet

Recept

Nosztalgikus zserbó szelet

2021. február 08.
Bor egyéb

Édes szamorodni kisokos

2021. július 17.
Bor teszt-értékelés

Balaton, borok és szerelem

2021. november 04.
Bor-étel párosítás

Kacsamell színes céklával

2020. november 23.
Recept
Bor teszt-értékelés
Gasztronómia
Hírek - programok

Küldj egy üzenetet!