Bor
post-authorNémeti Sándor
2020. június 23.

Jó vétel kétezer forintért

post

„A rendszerváltás után Magyarország nagyon érdekes volt a külföld számára. Ha akkor széthúzás és irigység helyett bizonyos magyar borászatok összefogtak volna, olyan borforradalmat tudtunk volna csinálni, mint amit később a chilei vagy az újvilági borok elértek.” – mondta nemrég a Figyelő Hetilapban egy vele készített interjúmban Kamocsay Ákos, a Hilltop és a saját nevével fémjelzett prémium borok készítője. Ákost talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen életútja, számtalan elismerései („Év Borásza” 1997-ben Angliában; „Év Bortermelője” 1999 Magyarországon; „Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje”) a magyar borászat egyik ikonikus figurájává avanzsálták. Most vasárnap, azaz május 21-én lett 74 éves, így ezúton is boldog születésnapot kívánok neki és még nagyon sok finom, általa készített bort. Mint például a most szemügyre vett 2017-es prémium chardonnay is.

Kamocsay Ákos Prémium Chardonnay 2017

Tiszta, aranysárga megjelenés, határozott, édeskés felhangokat prezentáló, behízelgő illatában érett-és túlérett gyümölcsök, méz, kandírozott citrusok és déli gyümölcsök, ananász, finom, édesre hangolt fűszerek, sárga hús gyümölcsök. Komoly beltartalommal bíró bor, pörgetve simán feltapad a pohár falára, a korty krémes, puha és zamatos, mely kóstolva is hozza az illatában tapasztalt jegyeket. Szép bor, aminek picivel több savtartalom jól állna, de ezzel együtt is egy nagyon korrekt és jól elkészített chardonnay-t kapunk a pénzünkért. Picivel jobban behűtve ajánlom. 

Borítókép: Németi Sándor

Ez is érdekelhet

Gasztronómia

Kávékrémes házi torta

2024. november 15.
Hírek - programok
Bor teszt-értékelés
Bor teszt-értékelés

Kikacsintás Fertőmeggyesre

2021. június 03.
Utazás

Küldj egy üzenetet!