Kukoricán nevelt csirke burgonyával, zöldborsóval és paprikával
Hozzávalók (4-5 személyre)
-
1 db egész csirke, kicsontozva
-
1kg burgonya
-
225ml tejszín
-
1db XL-es méretű tojás
-
15g só
-
2,5g kakukkfű
-
1g feketebors
-
400g zöldborsó
-
100g vöröshagyma
-
3db kisebb méretű kaliforniai paprika (egészben, sütőben megsütve)
-
30g fokhagyma
Elkészítés
A csirkét kiterítjük, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük. Felgöngyöljük és vákuum zacskóba tesszük. 62 °C-on 4 órát sous vide-áljuk. Tálalás előtt 2-3 cm vastagra szeleteljük és körbe pirítjuk. A burgonyát vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük a tojást, tejszínt, sót és borsot, ráöntjük a burgonyára. Tepsibe tesszük és 140 °C-on 60 percig sütjük. Hagymát pirítunk, rátesszük a zöldborsót, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 15 percig főzzük, és levével együtt pürésítjük. A sült paprikát botmixerrel áttörjük és sóval, borssal ízesítjük. Szükség esetén extra szűz olívaolajjal hígítjuk. Tálaláskor mártásnak borjú jus-t adunk mellé.
Recept: Hampuk Zsolt