Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2015. december 21.

New York sajttorta

post

New York sajttorta

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta:

  • 50g háztartási keksz

  • 50g zab keksz

  • 50g pirított zabpehely

  • 20g barnacukor

  • 80g vaj

  • csipet só

A hozzávalókat a vaj kivételével egy mixerben összekeverjük, majd hozzá adjuk az olvasztott vajat és egy tűzálló edény alján, sütőpapírra szétterítjük. Javasolt egy 24 cm átmérőjű csatos tortaformát használni. 160 °C-os előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Krém:

  • 800g krémsajt

  • 200g tejföl

  • 150g porcukor

  • 1 vaníliarúd magja

  • 40g kukoricakeményítő

  • 4db „L”-es tojás

A hozzávalókat összekeverjük, ráöntjük a már kihűlt alaptésztára és 160°C-on 60 percig sütjük. A sajttortához ajánlott fagylalt: karamell vagy grillázs.

Díszítés:

Karamell csipke:

Karamellizált cukorhoz 1% (súlyhoz képest) étkezési keményítőt és 15% darált pirított mandulát keverünk. Olajozott szilikon lapra kinyújtjuk és kidermesztjük, majd tördeljük.

A morzsa receptje megegyezik a tészta alapjának receptével.

Recept: Hampuk Zsolt

 

Ez is érdekelhet

Hírek - programok
Bor teszt-értékelés

Ha Somló, akkor juhfark?

2022. június 01.
Recept
Bor interjú
Borturizmus
Gasztronómia
Recept
Hírek - programok

Küldj egy üzenetet!