New York sajttorta
New York sajttorta
Hozzávalók 8 személyre:
Tészta:
-
50g háztartási keksz
-
50g zab keksz
-
50g pirított zabpehely
-
20g barnacukor
-
80g vaj
-
csipet só
A hozzávalókat a vaj kivételével egy mixerben összekeverjük, majd hozzá adjuk az olvasztott vajat és egy tűzálló edény alján, sütőpapírra szétterítjük. Javasolt egy 24 cm átmérőjű csatos tortaformát használni. 160 °C-os előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Krém:
-
800g krémsajt
-
200g tejföl
-
150g porcukor
-
1 vaníliarúd magja
-
40g kukoricakeményítő
-
4db „L”-es tojás
A hozzávalókat összekeverjük, ráöntjük a már kihűlt alaptésztára és 160°C-on 60 percig sütjük. A sajttortához ajánlott fagylalt: karamell vagy grillázs.
Díszítés:
Karamell csipke:
Karamellizált cukorhoz 1% (súlyhoz képest) étkezési keményítőt és 15% darált pirított mandulát keverünk. Olajozott szilikon lapra kinyújtjuk és kidermesztjük, majd tördeljük.
A morzsa receptje megegyezik a tészta alapjának receptével.
Recept: Hampuk Zsolt