Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2021. június 24.

Mediterrán ihletésű paradicsomos penne

post

Ha egy szuperfinom, mediterrán ihletésű tésztát szeretnétek elkészíteni, ez a paradicsomos penne fetával, padlizsánnal és friss bazsalikommal az egyik legjobb választás. Gyors és pofonegyszerű az elkészítése, közben csupán pár hozzávalót igényel.

Paradicsomos penne

Hozzávalók:

  • 400 gr penne
  • 1 db padlizsán
  • 360 gr hámozott paradicsomkonzerv
  • 200 gr fetasajt
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • provence-i fűszerkeverék

 

Elkészítési mód:

A padlizsánt alaposan megmossuk, vékonyabb szeletekre vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, ízlés szerint fűszerezzük egy kis sóval, frissel őrölt borssal, és egy kevés provence-i fűszerkeverékkel, majd az előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük, és ropogósra sütjük.

Míg készül a padlizsán, apróra vágjuk a hagymát és az egy gerezdnyi felszeletelt fokhagymával együtt egy serpenyőben olívaolajon kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsom konzervet, kicsit megnyomkodjuk villával, majd jöhet hozzá egy kis só (ezzel vigyázzunk, mert a feta is sós), frissen őrölt bors, és félcsokornyi bazsalikom apróra vágva. Szükség esetén, ha esetleg kevés a leve, a tészta főzőlevéből lehet hozzáadni egy keveset.

A tésztát lobogó vízbe helyezzük, és nagyjából az ajánlott főzési idő letelte előtt 1 perccel leszűrjük. Hozzáadjuk a paradicsomos szószhoz, jól átforgatjuk benne. Tálaláskor rászórunk ízlés szerint feta sajtot és friss bazsalikomot, és hozzáadjuk a ropogós padlizsánt.

Recept, fotó: Németi Sándor

Ez is érdekelhet

Bor teszt-értékelés

Rétegműfaj

2020. május 06.
Borturizmus

Quo vadis Villányi Franc?

2016. november 25.
Gasztroturizmus

Feltenni Tokajra a koronát

2018. szeptember 19.
Bor teszt-értékelés

Majoros Pince Birtokbor 2018

2019. augusztus 16.
Hírek - programok
Gasztronómia

Küldj egy üzenetet!