Mediterrán ihletésű paradicsomos penne
Ha egy szuperfinom, mediterrán ihletésű tésztát szeretnétek elkészíteni, ez a paradicsomos penne fetával, padlizsánnal és friss bazsalikommal az egyik legjobb választás. Gyors és pofonegyszerű az elkészítése, közben csupán pár hozzávalót igényel.
Paradicsomos penne
Hozzávalók:
- 400 gr penne
- 1 db padlizsán
- 360 gr hámozott paradicsomkonzerv
- 200 gr fetasajt
- 1 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
- friss bazsalikom
- provence-i fűszerkeverék
Elkészítési mód:
A padlizsánt alaposan megmossuk, vékonyabb szeletekre vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, ízlés szerint fűszerezzük egy kis sóval, frissel őrölt borssal, és egy kevés provence-i fűszerkeverékkel, majd az előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük, és ropogósra sütjük.
Míg készül a padlizsán, apróra vágjuk a hagymát és az egy gerezdnyi felszeletelt fokhagymával együtt egy serpenyőben olívaolajon kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsom konzervet, kicsit megnyomkodjuk villával, majd jöhet hozzá egy kis só (ezzel vigyázzunk, mert a feta is sós), frissen őrölt bors, és félcsokornyi bazsalikom apróra vágva. Szükség esetén, ha esetleg kevés a leve, a tészta főzőlevéből lehet hozzáadni egy keveset.
A tésztát lobogó vízbe helyezzük, és nagyjából az ajánlott főzési idő letelte előtt 1 perccel leszűrjük. Hozzáadjuk a paradicsomos szószhoz, jól átforgatjuk benne. Tálaláskor rászórunk ízlés szerint feta sajtot és friss bazsalikomot, és hozzáadjuk a ropogós padlizsánt.
Recept, fotó: Németi Sándor