Rosé pezsgő nem csak nyárra
Bujdosó Brut Rosé
Összesen 5000 palack készült belőle, a címkét pedig Ipacs Géza tervezte. Az első 500 palackot 12 hónap után degorzsálták, a tervek szerint majd időről-időre 500-1000 üveget hoz piacra a pincészet. A pincészet első tradicionális eljárással készült pezsgőjének gerincét a pinot noir adja, a többi királyleányka, és a dosage mennyisége sem véletlen: Bujdosó Ferenc inkább a kedvesebb, gyümölcsösebb pezsgőket szereti, a nulla gramm cukorral készült brut nature nem az ő ízlését tükrözi. Így a 7 gramm cukor mellett 7 gramm/liter sav van a pezsgőben. Illatában rengeteg szamóca, málna és piros bogyós gyümölcsök, kóstolva vérnarancs, piros grapefruit, csipkebogyós nüanszok, diszkréten édes vonallal. Picit még fiatal, itt-ott enyhén tapad, de jól behűtve nem csak nyáron lehet jó választás. Végül is miért csak nyáron innánk rosé-pezsgőket?!
Bujdosó Ferenccel korábban készített interjúm erre a linkre kattintva olvasható el:
"Szükséges a vérfrissítés a szakmában"
Borítókép: Németi Sándor