Gasztronómia
post-authorWineArtCulture
2022. július 18.

Frissítő ital álmatlan éjszakákra

post

Már az egész világot meghódították a különféle koktélok, így nálunk is, ahogy felmelegszik az idő, már arról álmodozunk, hogy egy napágyban fekve vagy egy hangulatos bár teraszán kortyolgatjuk. De miért ne készíthetnénk el mi magunk, méghozzá olyan változatban, ami pozitív hatással van a szervezetünkre!? Ha gyötör a másnaposság (bár remélem, mindenki mértékkel fogyaszt alkoholt és akkor ilyen gond nem lehet) vagy álmatlanul telt az éjszaka, akkor ez a frissítő ital ideális választás.

Matcha detox soda

Hozzávalók 1 személyre:

  • 3 dl szóda
  • fél érett mangó
  • 1 mokkáskanál chia mag
  • 3 jégkocka
  • 2 gramm (1 csapott mk)  Matcha Tsuki Prémium matcha por

 

Elkészítés:

Először készítsük el a matcha shotot egy kis tálkában: 2 gramm port kikeverünk 50 ml 75-80 Celsius fokos vízzel. Ahogyan az előző receptnél is írtam, fontos, hogy ne forrásban lévő vizet használjunk, mert attól megkeseredhet a tea íze.

Turmixoljuk össze a fél érett mangót és helyezzük egy nagyobb - lehetőség szerint 4 dl űrtartalmú - pohár aljára. Tegyünk egy csapott mokkáskanál chia magot a püré tetejére és 1 dl szódát, és keverjük össze. Majd a jég következik, amit öntsünk fel szódával úgy, hogy kb. másfél ujjnyi hely maradjon még a pohárban. Végül a matcha shot következik a koktélunk tetejére.

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!