Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2024. május 16.

Mentás zöldborsókrémleves

post

Végre tele a piac friss zöldborsóval, ilyenkor érdemes csinálni belőle többek között egy finom zöldborsókrémlevest. Mindennel együtt fél óra alatt elkészül, mutatós, könnyed, selymes és mégis laktató. Friss mentával pedig isteni. Ebben a zöldborsókrémlevesben az a jó, hogy akár szezonon kívül, jó minőségű mirelit zöldborsóból is elkészíthető.

Zöldborsókrémleves mentával

Hozzávalók:

  • 800 g friss zöldborsó (szezonon kívül a mirelit is jó)
  • 1 csokor friss mentalevél, apróra vágva
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 2 ek vaj
  • 1 hagyma (apróra vágva)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ db lime facsart leve
  • 200 ml tejszín
  • só és bors
  • grissini  

A zöldborsókrémleves elkészítése:

Felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát és üvegesre pároljuk. Ráöntjük a zöldborsót, hozzáadjuk a vágott mentát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük az alaplével. Közepes lángon felforraljuk, és hagyjuk 10-15 percig rotyogni, míg a borsó megpuhul. Adjuk hozzá a tejszínt, majd egy botmixer segítségével pürésítsük. Passzírozzuk át egy szitán, helyezzük vissza az edénybe, adjunk hozzá egy kis vajat és keverjük el benne, hogy szép fényes legyen. A legvégén pedig jöhet hozzá a lime kifacsart leve, szükség esetén pedig sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor csepegtessünk rá egy kis tejszínt és grissinivel fogyasszuk.

Recept: Németi Sándor

Borítókép: unsplash

Ez is érdekelhet

Hírek - programok

BADACSONY „BORKÖZELBŐL”

2022. június 02.
Hírek - programok

Bemutatkozik az Egri Borműhely

2019. február 20.
Hírek - programok
Hírek - programok
Hírek - programok
Hírek - programok
Gasztronómia

Crostata di fichi

2019. október 04.

Küldj egy üzenetet!