Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2024. február 06.

Spenótkrémleves

post

Ez a sűrű, krémes és finom spenótkrémleves még a legszürkébb napokban is képes a testet és a lelket kényeztetni. Könnyen elkészíthető és a tápanyagtartalma is rendkívül jó, de az sem elhanyagolható, hogy a spenót a vason kívül számos vitamint és antioxidánst tartalmaz. Készítsétek el, nem fogjátok megbánni. Ropogós krutonnal tálalva az igazi.

Mascarponés spenótkrémleves

Hozzávalók:

  • 600 g spenót
  • 2 nagy burgonya
  • ½ medvehagyma
  • 1 l zöldségalaplé
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 60 g reszelt parmezán
  • kukoricakeményítő
  • mascarpone
  • só, bors ízlés szerint.

A spenótkrémleves elkészítés:

A spenótot és a burgonyát megtisztítjuk, majd egyforma darabokra vágjuk. A medvehagymát apróra vágjuk és serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Adjuk hozzá a burgonyát, pár percig kavargassuk, majd öntsük fel apránként a forrásban lévő zöldségalaplével. Nagyjából 15 perc elteltével mehet bele a spenót, ha szükséges adjunk még a leveshez egy kis zöldségalaplét, és addig főzzük, míg a spenót jól megpuhul és a zöldségalaplé mennyisége a felére csökken. Sóval, borssal ízesítjük, majd botmixerrel turmixoljuk össze az egészet. Ízlés szerint mehet még hozzá egy kis mascarpone, majd kukoricakeményítő segítségével sűrűsítsük a kívánt állagúra. Kiegészítjük a parmezánnal, és ropogós krutonnal a tetején forrón tálaljuk. A kruton elkészítéséhez a száraz kenyeret vékonyra szeleteljük, mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal, és a 190-200 fokos előremelegített sütőben megsütjük. A végén hagyjuk kihűlni, majd vágjuk apró kockákra.

Recept: Németi Sándor

Borítókép: pixabay

Ez is érdekelhet

Recept

Nyurgaponty Kistücsök módra

2018. június 02.
Borturizmus
Bor teszt-értékelés
Utazás
Hírek - programok
Gasztronómia interjú
Bor teszt-értékelés

Koch pezsgő 2017

2021. július 09.

Küldj egy üzenetet!