Zöldborsópüré-leves vaníliával és garnélanyárssal
Hozzávalók (4 személyre)
-
70 dkg zöldborsó
-
5 dkg vaj
-
vaníliarúd, só
-
1 evőkanál méz
-
12 db garnélafarok
-
2 evőkanál kókuszolaj lime, só
Elkészítés
A borsót forró vízben megfőzzük kevés sóval és a vanília kikapart magjaival. Botmixer segítségével krémes állagúra törjük, vajjal fényezzük. A garnélákat nyársra fűzzük, és kevés sóval, illetve pár csepp lime-lével ízesítjük. Forró serpenyőben felhevített kókuszolajon 1-1 percig sütjük mindkét oldalukat, majd bekenjük a mézzel és még pár másodpercig tovább sütjük. A forró, illatozó levessel együtt tálaljuk.
Recept: Kocsis Bálint
Fotó: Csigó Zita