Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2016. december 03.

Zöldborsópüré-leves vaníliával és garnélanyárssal

post

Hozzávalók (4 személyre)

  • 70 dkg zöldborsó

  • 5 dkg vaj

  • vaníliarúd, só

  • 1 evőkanál méz

  • 12 db garnélafarok

  • 2 evőkanál kókuszolaj lime, só

Elkészítés

A borsót forró vízben megfőzzük kevés sóval és a vanília kikapart magjaival. Botmixer segítségével krémes állagúra törjük, vajjal fényezzük. A garnélákat nyársra fűzzük, és kevés sóval, illetve pár csepp lime-lével ízesítjük. Forró serpenyőben felhevített kókuszolajon 1-1 percig sütjük mindkét oldalukat, majd bekenjük a mézzel és még pár másodpercig tovább sütjük. A forró, illatozó levessel együtt tálaljuk.

Recept: Kocsis Bálint

Fotó: Csigó Zita 

 

Ez is érdekelhet

Bor teszt-értékelés
Gasztronómia interjú
Hírek - programok
Hírek - programok
Bor
Gasztronómia interjú
Bor teszt-értékelés

Kikelet Pezsgő 2015

2019. november 20.
Hírek - programok

Küldj egy üzenetet!