Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2019. június 11.

Laurel Étterem: Vegán recept nem csak vegánoknak

post

Mede Ádámmal, a Laurel Étterem fiatal séfjével, aki eddig már több Michelin-csillagos magyar étteremben is megfordult, múltkor már találkoztatok egy interjúm által az oldalon (ITT olvasható). Most szeretném megosztani veletek egy vegán fogásának a receptjét, amihez szokásosan párosítottam egy bort.

Endívia, homoktövis, kakaóbab

  • 2 db endívia

  • 5 dl olívaolaj

  • 10 g só

  • 20 g cukor

Az endíviákat elfelezzük, kevés sóval és cukorral kibélelt tepsire helyezzük a vágási felülettel lefelé. A sütőt előmelegítjük 180 C-ig és 8-10 percig sütjük légkeveréssel.

Endívia szelet

  • 1 db endívia

  • Jeges víz

Mandolin szeletelőn hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd jeges vízben tartjuk tálalásig.

Homoktövis gél

  • 300 g homoktövis juice

  • 300 g narancs juice

  • 150 g cukor

  • 6 g agar-agar

A juice-okat felforraljuk, majd hozzáadjuk az agar-agart. Még pár percig forraljuk, közben ellenőrizzük, hogy mennyire sűrűsödik be. A végén átszűrjük finom szűrőn, hűtjük dermesztésig, majd addig mixeljük, míg lágy gél állagot nem kapunk. Ha ez megtörtént, ismét átszűrjük és habzsákba töltjük. Tálalásnál kakaóbabot reszelünk, illetve törünk a fogásra.

Borajánlat

Bott Frigyes Zöldveltelini 2017

[caption id="attachment_15006" align="alignnone" width="1366"]Bott Frigyes Zöldveltelini 2017 Bott Frigyes Zöldveltelini 2017[/caption]

Bott Frigyes közel tíz hektár szőlőterületet művel a Garam-mentén, 250 méter tengerszint feletti magasságban. Nagyon jó gasztrobor, mely zamatosságával, kis gyógynövényességével és szép savaival remek választás.

Recept: Mede Ádám - Laurel Étterem Budapest

Borajánlat: Németi Sándor

Képek: Wine Flow – Horpáczi Dávid

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!