Hírek - programok
post-authorWineArtCulture
2023. október 30.

Ősszel is Balaton: sétáló kóstoló és mesterkurzus

post

A Bor és Piac magazin november elejére „Ősszel is Balaton 2” címmel egy balatoni borokat bemutató sétáló borkóstolót és ezzel párhuzamosan két órás mesterkurzust szervez. A rendezvényen 25 balatoni borászat részvételével bemutatásra kerülnek az olyan autentikus fajták, mint az olaszrizling, kéknyelű, szürkebarát, illetve furmint.

Ősszel is Balaton 2

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program idén ősszel már másodjára támogatja a tavaly sikeresen megrendezett rendezvényt. A „bort mértékkel” - kulturált borfogyasztást és borkultúrát / borgasztronómiát népszerűsítő előadásokra is sor kerül nemzetközi kitekintéssel, hazai és külföldi szaktekintélyek részvételével. A mesterkurzuson foglalkoznak a dűlőszelekcióval, továbbá azzal, hogy milyen rezisztens fajtákat telepíthet a borász a klímaváltozással összhangban. A vendégek összehasonlíthatják a felvidéki és a balatoni olaszrizlingeket. A sétáló borkóstolón mintegy 25 kiállító borászat kínálatával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a termelők pedig személyesen lesznek jelen a rendezvényen. A projekt célja a kulturált borfogyasztás, borkultúra, illetve a fenntartható borászat népszerűsítése a Balaton Borrégióban. 

Ősszel is Balaton 2 időpontja

A rendezvény időpontja: 2023. november 4. 15:00- 21:00

A mesterkurzus időpontja: 16:00 – 18:30 között

Helyszíne: Pannónia Kulturális Központ Balatonalmádi, Városház tér 4.

A helyszín kiválóan megközelíthető a Balatonalmádi vasútállomástól kb. 3-5 perc sétával, így az esemény végén vonattal is hazautazhatnak a látogatók. 

Borítókép: Pexels

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!