Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2024. november 29.

Vaníliakrém pisztáciával és fehércsoki morzsával

post

Ez a vaníliakrém pisztáciával és fehércsoki morzsával nemcsak mutatós, hanem rendkívül finom is, és az a legjobb benne, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Ünnepi alkalmakra, hétvégére, vagy csak ha simán megkívánunk egy izgalmas desszertet, tökéletes választás. A WineArtCulture vendégséfje, Dualszky-Kovács Péter ismét egy nagyszerű recepttel rukkolt elő az oldalon. 

Vaníliakrém bogyósgyümölcsökkel, pisztáciával és fehércsoki morzsával

Hozzávalók és elkészítési mód:

Vaníliakrém:

  • 1 vaníliarúd
  • 5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 ek kukoricaliszt
  • 2 db tojás

Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat és kaparjuk ki a magokat. A tejet, a cukrot, a kukoricalisztet és a tojásokat a vaníliarúddal és a vaníliamagokkal habverővel összekeverjük és közepes lángon, állandóan kevergetve felforraljuk. Amint a keverék besűrűsödik és krémes lesz, azonnal levesszük a tűzről és kb. 2 percig keverjük tovább. Öntsük a krémet egy szitán keresztül egy tálba, majd levegőmentesen lefóliázzuk és 2 órára hűtőbe tesszük.

Fehércsokimorzsa:

  • 150 g fehércsoki

A csokoládét 170 fokon 6 percig sütőben aranybarnára sütjük. Az karamellizált aranybarna, sült fehércsokit hűtőbe tesszük, majd, ha kihűlt apróra tördeljük.

A desszert összeállítása:

  • málna, ribizli, áfonya – ízlés szerint
  • konyak
  • porcukor

A málnát, ribizlit, áfonyát konyakkal és porcukorral ízesítjük. A krémet a tányérba nyomjuk majd teszünk rá fehércsokimorzsát, ráhelyezzük a bogyósgyümölcsöket és darált pisztáciával megszórjuk, díszítésként pedig pár menta levelet.

Italajánlat:

HillCocktail Bodza

HillCocktail Bodza Hilltopforrás: Hilltop

A Neszmélyi borvidéken gazdálkodó, és egyben a borvidék legismertebb borászata, az innovatív megoldásairól, valamint a friss és üde borairól híres Hilltop Borbirtok táján mindig történik valami újdonság. Idén például tavasz környékén két új termékkel debütált a piacon: a bodza és a málna ízesítésű HillCocktail itallal.  Az alapfilozófia nagyon pedig nagyon egyszerű: a mai trendeknek megfelelően egy frissítő, alacsony alkoholtartalmú italt álmodtak meg. Nem mellesleg mindezt természetes alapanyag felhasználásával, ahol a gyümölcsösség és a jól ihatóság szintén fontos pillére a buborékos italoknak. Az izgalmas, Dualszky-Kovács Péter által megalkotott vaníliakrémes desszerthez most a HillCocktail Bodza italt ajánlom. Önmagában is könnyed és szuper ital, de a desszerthez társítva is megállja a helyét, hiszen a vaníliakrém, a bogyós gyümölcsök, pisztácia és fehércsokis morzsa még jobban kiemeli az ízeket. Dobjatok bele néhány jégkockát, díszítésként akárcsak a desszert tetejére pedig friss mentát. 

Italajánlat: Németi Sándor

Recept és borítókép: Dualszky-Kovács Péter

Ez is érdekelhet

Hírek - programok
Hírek - programok
Gasztronómia
Bor teszt-értékelés
Recept

New York sajttorta

2015. december 21.
Bor interjú

Küldj egy üzenetet!