Paradicsom risotto, sült sajttal
Hozzávalók
-
80 dkg carnaroli risotto rizs
-
1 kis fej hagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kk himalayai só
-
4 ek szűz olívaolaj
-
3 dl zöldségalaplé
-
4 paradicsom, leforrázva, héj nélkül, kockára vágva
-
1 ág rozmaring
-
4 szelet kecskesajt
-
20 dkg paradicsom püré
-
1 szál újhagyma
-
1 dl száraz fehérbor (chardonnay)
-
20 dkg vaj
Elkészítés
Egy lábasban, kevés olajon lepirítjuk a rizst a hagymákkal együtt, majd felengedjük a borral és az alaplével. Hozzáadjuk a paradicsomokat, sózzuk, fűszerezzük. A vajat fokozatosan adagoljuk hozzá, folyamatos kevergetés mellett, hogy kellően kioldódjon a szemekből a keményítő, és kellően kásás legyen. A végén a CSIKOS körömvirágos paradicsom chutney-t hozzákeverjük ízlés szerint, így a risottót még inkább különlegessé tehetjük. Egy serpenyőben megpirítjuk a sajtot, és a forró risotto tetejére tálaljuk, friss fűszerekkel díszíthetjük.
Recept: Kocsis Bálint
Fotó: Csigó Zita